Terug naar de startpagina

Nieuws

  • Deze pagina heeft (nog) geen Friese vertaling.

Nieuws

Op deze pagina vind je altijd het laatste nieuws over Maeykehiem.

Nieuwsberichten

 - Samenwerking Maeykehiem en LACCS-bedenker Munsterman

Samenwerking Maeykehiem en LACCS-bedenker Munsterman

Maeykehiem gaat samenwerken met orthopedagoog Kirsten Munsterman, een van de grondleggers van het LACCS-programma, dat veel wordt gebruikt in de zorg voor mensen met ernstig meervoudige beperking. Kirsten komt als interim behandelaar werken bij de Friese organisatie en gebruikt die ervaring om het programma door te ontwikkelen.

Lees meer..

 - Trijn van der Meulen nieuwe bestuurder Maeykehiem

Trijn van der Meulen nieuwe bestuurder Maeykehiem

Trijn van der Meulen is per 1 oktober de nieuwe bestuurder van Maeykehiem. Zij volgt interim-bestuurder Raymond van Zoolingen op. Hans Konst, voorzitter Raad van Toezicht: “We zochten een verbinder met visie op (VG) zorg en met hart voor Friesland. Dat is precies wie we hebben gevonden in Trijn van der Meulen.”

Zorg rode draad

Trijn van der Meulen is nu nog bestuurder bij Frion, een organisatie voor cliënten met een verstandelijke beperking in Overijssel. Zorg en inzet voor mensen met een beperking zijn een rode draad in haar loopbaan. De van oorsprong verpleegkundige was eerder directeur bij Thuiszorg Het Friese Land, directeur Empatec en regiodirecteur bij Kentalis. Zij deed de Master Executive Changemanagement van SIOO en de MBA Public & Private van Nijenrode.

Professionals in de zorg de ruimte bieden om hun werk goed te doen is een belangrijke drijfveer voor Van der Meulen. Ruimte om vanuit vakmanschap zelf te beslissen en goede bedrijfsvoeringsprocessen zijn daar voorwaarde voor. Trijn is bedreven in dat organiseren en versterken.

Aanpakken en verbinden

Konst: “Trijn heeft ruime ervaring als directeur en bestuurder in de (VG) zorg, pakt aan, stimuleert en is daarbij altijd in verbinding met anderen. Dat past goed bij de koers en netwerkpositie van Maeykehiem. Wij zijn heel verheugd dat zij ons binnenkort als bestuurder komt versterken.”

 

 

 - Crowdfundingsactie voor Tovertafel

Crowdfundingsactie voor Tovertafel

Maeykehiem heeft samen met Active Cues een crowdfundingsactie opgezet om een Tovertafel voor Maeykehiem te realiseren. Sinds deze week is op Active Cues, de bedenker van de Tovertafel, een speciale webpagina online waarop kan worden gedoneerd. De komende vier maanden wordt er op deze manier geld ingezameld.

Lees meer..

 - Eerste Kwaliteitsrapport

Eerste Kwaliteitsrapport

Maeykehiem heeft haar eerste kwaliteitsrapport opgeleverd. In 2017 is het nieuwe Kwaliteitskader voor de gehandicaptensector ingegaan. Iedere zorginstelling kan met het opstellen van een kwaliteitsrapport laten zien hoe zij aan kwaliteit en veiligheid werkt.

Lees meer..

 - Bewoners zoeken kookmaatje

Bewoners zoeken kookmaatje

Zin in leuk vrijwilligerswerk? Pak je kookschort en koksmuts er maar bij! We zijn op zoek naar een kookmaatje! Wie houdt er van koken? En wie vindt het leuk om dat elke woensdagmiddag van ongeveer 16.00 tot 18.00 uur te doen voor de bewoners van onze woningen aan de Bouwen 23 en 25 in Sint Nicolaasga? We weten nu al dat onze bewoners er enorm van gaan genieten. Niet alleen van de maaltijd die ze gaan eten, maar vooral ook van de geuren die loskomen bij het koken.

Lees meer..

 - Opening kunstroute 'De kunst kan de boom in' en Pluktuin

Opening kunstroute 'De kunst kan de boom in' en Pluktuin

Maeykehiem heeft in het kader van Leeuwarden Friesland Culturele Hoofdstad 2018 (LF2018) een kunstroute gerealiseerd die door Sint Nicolaasga voert. De kunstroute ‘De kunst kan de boom in’ wordt op vrijdag 29 juni officieel geopend door wethouder Janny Schouwerwou van de gemeente De Fryske Marren. De opening vindt plaats tijdens een feestelijk open huis van leer- en werkplaats de Drifter van Maeykehiem. Naast de opening van de kunstroute wordt er ook een Pluktuin geopend.

Lees meer..

 - Open snuffelmiddag in It Bûterhûs

Open snuffelmiddag in It Bûterhûs

Leer- en werkplaats It Bûterhûs in Balk houdt vrijdag 18 mei tussen 14.00 en 17.00 uur een open snuffelmiddag. Dat houdt in dat iedereen die wil weten wat er allemaal gebeurt in It Bûterhûs, van harte welkom is. Vooral voor mensen met een indicatie vanuit de Wet op de maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz) belooft het een interessant middag te worden. Zij kunnen kennismaken met de werkzaamheden die er te doen zijn binnen de leer- en werkplaats. Mogelijk houden zij er zelfs een baan aan over.

Lees meer..

 - Nieuw instrument maakt contact

Nieuw instrument maakt contact

Maeykehiem beschikt sinds kort over een bijzonder innovatief instrument: de zogeheten CRDL (cradle). Het instrument werd deze week voor het eerst gedemonstreerd binnen de basisschool van Langweer naast de woonlocatie van Maeykehiem. Een aantal bewoners en medewerkers probeerde het instrument uit en konden zo ervaren welke toegevoegde waarde de cradle heeft.

Lees meer..

 - Nieuwe opdracht voor Inducent

Nieuwe opdracht voor Inducent

De leer- en werkplek Inducent van Maeykehiem heeft er een mooie, nieuwe, interessante opdrachtgever bij: kunstenaar Johan Mulder uit Hindeloopen. Deze week bracht hij als eerste opdracht zestien oude deurpanelen die moeten worden schoongemaakt. Onze medewerkers van Inducent doen dat door de verf van de deuren te branden, te werken met een verfkrabber en schuurmachines. Op die manier maken ze de deuren weer schilderbaar.

Lees meer..

 - Gezocht: medewerkers in Balk

Gezocht: medewerkers in Balk

It Bûterhûs en Stichting Maeykehiem zijn op zoek naar medewerkers voor de gezamenlijke leer- en werkplaats die vanaf 1 mei opengaat in Balk. De leer- en werkplaats is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij kunnen vanaf nu ‘solliciteren’ op misschien wel de baan van hun dromen.

Lees meer..

 - Mooie NLdoet-dagen

Mooie NLdoet-dagen

Maeykehiem kijkt met trots terug op de afgelopen NLdoet-dagen. Vele ouders, verwanten, vrijwilligers én bewoners hebben zich op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart ingezet tijdens deze grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op de verschillende locaties van Maeykehiem in Sint Nyk, Langweer en Sneek werden de mouwen opgestroopt en in een goede sfeer prachtige resultaten bereikt. In totaal werden er elf klussen uitgevoerd, dat waren er zes meer dan in 2017. Bouwen 27 kwam nog met een spontane klus: zij zijn de konijnhokken gaan opknappen. Maeykehiem bedankt iedereen die heeft bijgedragen! Hieronder een overzicht. 

 

Lees meer..

 - Nieuw: leer- en werkplek in Balk

Nieuw: leer- en werkplek in Balk

Een mooie samenwerking tussen It Bûterhûs en Stichting Maeykehiem leidt tot een interessante leer- en werkplaats voor mensen met een verstandelijke beperking in Balk. Vanaf 1 mei gaan zes medewerkers aan de slag onder leiding van Engelien Bouma, eigenaresse van It Bûterhûs, en een begeleider van Maeykehiem.

Lees meer..

 - Speeddate en rondleiding

Speeddate en rondleiding

Tijdens de Week van Zorg en Welzijn, van 12 tot en met 17 maart, opent Maeykehiem op een bijzondere manier extra haar deuren: op dinsdag 13 maart kunnen toekomstige medewerkers met hun CV langskomen tijdens een speeddate. Op zoek naar vrijwilligerswerk, een BBL-plek, een stageplek, vakantiewerk of een vaste baan? Kom langs om je mogelijkheden te bespreken. Op 15 maart en 16 maart geeft gastvrouw Nienke een rondleiding aan iedereen die mee wil weten over Maeykehiem.

Lees meer..

 - Maeykes Blêd 2 is weer uit!

Maeykes Blêd 2 is weer uit!

De afgelopen maanden is er weer veel gebeurd binnen én buiten Maeykehiem.

Lees meer..

 - Maeykes Bibliotheek wint Social Sofa!

Maeykes Bibliotheek wint Social Sofa!

Maeykes Bibliotheek heeft een Social Sofa gewonnen! Vanmiddag om 16.00 uur werd de Social Sofa onthuld bij Maeykes Bibliotheek in Sint Nicolaasga. De Social Sofa is een betonnen bank, bewerkt met mozaïek door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en staat symbool voor verbinding. 

Lees meer..

 - Samen werken én leren

Samen werken én leren

Vandaag hebben de onderwijsinstellingen Stenden Hogeschool, NHL Hogeschool en Friesland College een samenwerkingsovereenkomst getekend met Maeykehiem.

Lees meer..

 - Tuinfeest Maeykehiem druk bezocht!

Tuinfeest Maeykehiem druk bezocht!

Vandaag was ons jaarlijkse tuinfeest in Sint Nyk.

Lees meer..

 - Community dag op Maeykehiem

Community dag op Maeykehiem

Medewerkers van zuivelfabriek Trouw Nutrition uit Sloten hebben zich vandaag ingezet voor Maeykehiem tijdens een community dag.

Lees meer..

 - Openingsfeest Maeykes Bibliotheek groot succes

Openingsfeest Maeykes Bibliotheek groot succes

Vandaag was het feest bij Maeykes Bibliotheek. De bibliotheek is in juli open gegaan. Na een paar weken inwerken, was het nu tijd voor een openingsfeest!

Lees meer..

 - Maeykes Bibliotheek geopend

Maeykes Bibliotheek geopend

Vanaf vandaag heeft Maeykes Bibliotheek (voorheen de Werkwinkel) haar deuren officieel geopend.

Lees meer..

 - Jaarbericht 2016 online

Jaarbericht 2016 online

Ieder jaar brengt Maeykehiem een jaarbericht uit.

Lees meer..

 - Maeykehiem in het nieuws!

Maeykehiem in het nieuws!

Vandaag is Omrop Fryslân langs geweest bij de Werkwinkel, één van onze dagbestedingslocaties. Cliënt Miranda en begeleider Marijke zijn geïnterviewd, voor zowel de radio als de televisie.

Lees meer..

 - Mooie samenwerking met MindUp

Mooie samenwerking met MindUp

Sinds maart 2017 werken wij samen met MindUp. MindUp begeleidt mensen met een psychische handicap of psycho-sociale problematiek die hen beperkt bij het wonen, werken meedoen in de samenleving. MindUp zet deze mensen weer in hun kracht.

Lees meer..

 - Werkwinkel Maeykehiem en bibliotheek slaan handen ineen

Werkwinkel Maeykehiem en bibliotheek slaan handen ineen

Maeykehiem en Bibliotheken Mar en Fean zijn tot een unieke samenwerking gekomen.

Lees meer..

 - Nationale Pannenkoekdag

Nationale Pannenkoekdag

Op 24 maart heeft Sint Nykster Peter Haverkamp met zijn collega Kees Reitsma ook dit jaar ruim vierhonderd pannenkoeken voor Maeykehiem gebakken in het kader van de Nationale Pannenkoekdag.

Lees meer..

 - Maeykehiem is heel socia(a)l!

Maeykehiem is heel socia(a)l!

Het is zover…Maeykehiem heeft haar eigen Facebook en Twitter pagina! 

Lees meer..

 - Maeykehiem heeft meegedaan aan NL doet

Maeykehiem heeft meegedaan aan NL doet

Op 10 en 11 maart hebben verschillende vrijwilligers hun handen flink uit de mouwen gestoken tijdens NL doet. NL doet is een landelijke actie om vrijwilligerswerk te stimuleren.

Lees meer..

 - Trots! Maeykes Blêd 1

Trots! Maeykes Blêd 1

Wij zijn trots op ons nieuwe magazine Maeykes Blêd!

Lees meer..

 - Jaarbericht 2015

Jaarbericht 2015

Ieder jaar brengt Maeykehiem een jaarbericht uit.

Lees meer..