Crowdfundingsactie voor Tovertafel

Maeykehiem heeft samen met Active Cues een crowdfundingsactie opgezet om een Tovertafel voor Maeykehiem te realiseren. Sinds deze week is op Active Cues, de bedenker van de Tovertafel, een speciale webpagina online waarop kan worden gedoneerd. De komende vier maanden wordt er op deze manier geld ingezameld.

Bewegen en contact maken
Met de Tovertafel wil Maeykehiem meer cliënten in beweging krijgen. Met de Tovertafel gebeurt dit op een leuke, speelse manier. De Tovertafel is een kastje met programmatuur dat boven elke tafel kan worden gehangen en op die manier verschillende spelvormen biedt. De Tovertafel projecteert de spelletjes op de tafel. Een van de spellen is bijvoorbeeld het aanraken van bloemen met de handen en door beweging de geprojecteerde bloemen laten vergroten of van kleur laten veranderen. “De spelletjes zijn heel actief. Een Tovertafel stimuleert het bewegen en het contact maken”, vertelt Tessa Paulides van de werkgroep ‘Vitaliteit’ binnen Maeykehiem. “De Tovertafel kan daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan zowel de fysieke en de cognitieve mogelijkheden van onze cliënten. En het zorgt ook voor een goede vrijetijdsinvulling en het draagt bij aan de sociale contacten van onze cliënten.” Het is de bedoeling dat de Tovertafel op verschillende locaties van Maeykehiem kan worden ingezet.

Mooie tegenprestatie bij donatie
Er is in totaal ruim 7.000 euro nodig. Wie doneert, krijgt er iets moois voor terug:

  • Wie van 1 tot 100 euro doneert krijgt een onwijs bedankt-selfie van de werknemers/cliënten met de Tovertafel.
  • Bij een donatie tussen de 100 en 250 euro kan er worden gerekend op lekkere cup cakes gemaakt door de cliënten van de Servicegroep van Maeykehiem.
  • Een bedrag tussen de 250 en 500 euro levert een heerlijke taart op gemaakt door de cliënten van de Servicegroep van Maeykehiem.
  • En bij 500 euro of meer krijg iemand een heerlijke taart van de Servicegroep en een tegoedbon van Maeykes Bibliotheek van Maeykehiem.


Doneren en bekendmaken!
Wie wil bijdragen aan de realisatie van de Tovertafel voor Maeykehiem kan een bedrag overmaken via de speciale crowdfundingspagina op de website van Active Cues. Elke bedrag is welkom, groot of klein! Heeft u mensen in uw omgeving die misschien ook willen bijdragen. Vertelt u hen dan over onze actie. Hoe meer aandacht we krijgen, hoe meer geld we kunnen inzamelen!