“Dromen horen uit te komen”

50-jarig Maeykehiem zoekt hulp bij vervullen wensen cliënten In Sint Nicolaasga staat een wensboom, vol dromen van cliënten van Maeykehiem. De Friese organisatie voor mensen met een beperking bestaat dit jaar 50 jaar en wil dat onder meer vieren door zoveel mogelijk dromen in vervulling laten gaan. “Omdat dromen horen uit te komen”, aldus bestuurder Trijn van der Meulen. “Daar hebben we wel hulp bij nodig. We zoeken sponsoren om het waar te maken.”

Luchtballon en volleybal

Een volleybalwedstrijd bijwonen, een dagje fotografie, een nachtje hotel, in een luchtballon zitten. Het is een willekeurige greep uit de dromen die cliënten in de wensboom hebben gehangen. Sponsoren zijn nodig om bijvoorbeeld een taxibusje te betalen waar een rolstoel in kan. Of de extra begeleiding die nodig is voor een uitstapje.

Daarnaast is er de wens alle dromen die uitkomen op de foto vast te leggen. Samen moeten de foto’s een reizende tentoonstelling worden langs de locaties van Maeykehiem. De opening is in de feestweek in september van dit jaar.

Hulp welkom

De eerste toezeggingen zijn al binnen vertelt Trijn van der Meulen. Maeykehiem is echt onderdeel van de gemeenschap; we krijgen veel steun van lokale vrijwilligers en ondernemers. Binnenkort komt de eerste droom daarom al uit: naar een klassiek concert gaan. Maar er zijn veel meer dromen. Hulp is daarom welkom. Kijk voor meer informatie op onze pagina over de wensboom.

(persbericht)