De digitale werkomgeving van Maeykehiem heeft last van een virusaanval.

Vreemde mail gekregen van Maeykehiem? Niet openen, weggooien Mailt u wel eens met medewerkers van Maeykehiem? Wees dan dezer dagen extra alert bij het behandelen van uw e-mail. De digitale werkomgeving van Maeykehiem heeft namelijk last van een virusaanval.

Mogelijk krijgt u een e-mail met een bijlage van Maeykehiem die lijkt op een mail die een aantal maanden geleden van deze afzender heeft ontvangen. Aan het mailadres van de afzender kunt u zien dat de mail nep is. Mogelijk heeft al u zo’n mail ontvangen.

Wat moet je doen?

  • Klik niet op de bijlage
  • Klik niet op eventuele links in de mail
  • Stuur de mail svp door naar Valse-email@maeykehiem.nl liefst als bijlage. Klik hier voor de handleiding. 
  • Gooi de valse mail weg
  • Leeg het postvak Verwijderde items

Heeft u al op een link geklikt of de bijlage geopend?

Als u een virusscanner gebruikt, dan heeft deze de bijlage waarschijnlijk wel herkend en behandeld als besmet bestand. U krijgt dan een melding op uw computer. Bij kunt u de virusscanner op uw computer een extra scan laten uitvoeren, om eventuele besmette bestanden te vinden en te verwijderen.

Maatregelen

Carante Groep, de digitale werkomgeving van Maeykehiem beheert, werkt op volle kracht aan het tegengaan van de virusaanval. Hierdoor kan de verzending van e-mail vertraagd zijn. Ook zijn mails aan medewerkers van Maeykehiem soms niet aankomen. Carante Groep kijkt met de aangesloten organisaties naar maatregelen om herhaling van zo’n virusaanval te voorkomen.