Gezocht: medewerkers in Balk

Vandaag was ons jaarlijkse tuinfeest in Sint Nyk.

Meerdere medewerkers gezocht
Met het openstellen van een vacature wordt er gezocht naar meerdere enthousiaste medewerkers die willen komen werken in It Bûterhûs in Balk. Binnen deze locatie liggen diverse interessante werkzaamheden te wachten om te worden opgepakt. Zo kunnen de nieuwe medewerkers bijvoorbeeld de drie appartementen schoonmaken voor de nieuwe gasten arriveren. Maar ook kunnen ze taarten en koekjes bakken, creatief aan de slag, toeristen vanuit het VVV-punt informeren over wat er allemaal in de omgeving te doen is of koffie en thee schenken, taart en broodjes serveren en cadeautjes verkopen. Welke werkzaamheden de nieuwe medewerkers ook willen doen, ze worden daarin altijd begeleid door een medewerker van Maeykehiem en de eigenaresse van It Bûterhûs.

‘Solliciteren’
Wie interesse heeft in een baan binnen de leer- en werkplek in Balk kan ‘solliciteren’ door contact op te nemen met Hennie Holtrop, cliëntadviseur bij Maeykehiem. Dat kan via 0513 – 43 38 18 of via he.holtrop@maeykehiem.nl. Zij vertelt graag meer over de mogelijkheden die er zijn. Nieuwe medewerkers moeten beschikken over een indicatie uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet op de langdurige zorg (Wlz). Daarnaast moet het ze natuurlijk leuk lijken om te leren en te onderzoeken welke mogelijkheden ze allemaal hebben binnen de werkzaamheden van It Bûterhûs. Met de nieuwe medewerkers wordt een persoonlijk ondersteuningsplan opgesteld.

Over It Bûterhûs
It Bûterhûs is gevestigd in een historisch pand uit 1633 aan de Luts in Balk. De locatie beschikt over drie appartementen, een VVV-agentschap, een verkooppunt van lokale en fair trade-producten en een koffie- en theeschenkerij. Een groot deel van de afwisselende werkzaamheden wordt vanaf 1 mei uitgevoerd door cliënten van Maeykehiem, die daarmee een interessante leer- en werkplek hebben en zo elke dag meer van hun eigen talenten ontdekken en volop in de maatschappij staan.