Cliënttevredenheidsonderzoek: "Maeykehiem is een warme deken. Wij zijn blij dat onze dochter hier een plekje heeft."

Cliënttevredenheidsonderzoek: "Maeykehiem is een warme deken. Wij zijn blij dat onze dochter hier een plekje heeft."

Cliënttevredenheidsonderzoek: "Maeykehiem is een warme deken. Wij zijn blij dat onze dochter hier een plekje heeft."

Ik zoek zorg

Maeykehiem biedt hulp bij wonen, zorg en dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking in Friesland. Onze cliënten zijn zeer divers. We hebben cliënten die zelf heel veel kunnen regelen, cliënten met meervoudige beperkingen en cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag. We zijn gespecialiseerd in zorg voor cliënten met (complexe) epilepsie. Juist mensen met een verstandelijke beperking hebben vaak epilepsie. Het is een ingewikkelde aandoening die grote invloed heeft en zelfs levensbedreigend kan zijn. Daarom hebben wij een team van deskundigen klaar staan om uw kind of ander familielid te helpen.

Samen op zoek naar de beste oplossing
De beslissing om de zorg voor uw kind (deels) uit handen te geven is een hele moeilijke. Die neemt u niet zomaar. Dat begrijpen wij. En daar kunnen wij bij helpen. Samen gaan we op zoek naar de beste plek en oplossing voor uw dochter, zoon, broer of zus.

Zorg- en behandelteam
Onze cliënten hebben een diverse achtergrond en onze zorgteams spelen daar op in. Onze medewerkers geven intensieve zorg als dat nodig is en begeleiden met de handen op de rug als dat kan. Cliënten en zorgteams kunnen voor speciale zorgvragen een beroep doen op het behandelteam van Maeykehiem. Dat bestaat uit artsen voor verstandelijk gehandicapten, gedragsdeskundigen, bewegingsbegeleiders, fysiotherapeuten & logopedisten. Daarnaast is er een gespecialiseerd epilepsie team. Dit team van psychiaters, artsen, gedragsdeskundigen en neuropsychologen heeft alles in huis om snel treffende diagnoses te stellen en de beste behandelplannen te maken. We bouwen een netwerk van deskundigen om onze cliënten heen. Dat netwerk is 24 uur per dag bereikbaar en zoekt steeds naar de beste behandeling voor elke cliënt afzonderlijk.

Epilepsie
Met de juiste medicatie en goede begeleiding kunnen we het leven van cliënten met epilepsie maximaal verbeteren. Van het Zorgkantoor krijgen wij jaarlijks extra geld om de behandeling steeds verder te verbeteren. Met dit geld doen we ook onderzoek naar de oorzaken en het ontstaan van epilepsie.

Snel handelen
Insults bij epilepsiepatiënten kunnen we nooit voorkomen, maar we kunnen ze in aantal en intensiteit verminderen. De zorgteams, die het dichtst bij de cliënten staan, weten bovendien wat er gebeurt en kunnen snel handelen.

Beschermingsmiddelen
Maeykehiem heeft een groot aantal middelen en instrumenten die het leven van cliënten met epilepsie helpen beschermen. Met camera’s, bewegingsmelders en microfoons kunnen we ‘ongewoon’ gedrag registreren en direct ingrijpen. Natuurlijk zetten we deze middelen alleen in nauw overleg met cliënten en familieleden in. Want bescherming mag geen vrijheidsbelemmering worden.