Dagbesteding

Bak je graag cupcakes, vind je het fijn om dieren te verzorgen of wil je wenskaarten maken en verkopen? Dat kan bij Maeykehiem! Liever iets stoerders als productiewerk, schilderen of met hout werken? Ook dan moet je bij Maeykehiem zijn. Wij hebben voor iedereen een leuke, creatieve en zinvolle dagbesteding.

Oudere cliënten en cliënten met meervoudige beperkingen hoeven ook niet stil te zitten. Voor jullie hebben we veel activiteiten in huis gericht op beleving. Zwemmen, knutselen, puzzelen en wandelen kan allemaal op het hoofdterrein van Maeykehiem in Sint Nicolaasga. Of wat dacht je van snoezelen; ontspannen genieten door licht, kleuren, geluiden en tast? En zelfs van dagelijkse, huishoudelijke klusjes maken we een leuke en ontspannen dagbesteding.

Maeykes Bibliotheek
Sinds maandag 10 juli 2017 heeft Maeykes Bibliotheek officieel haar deuren geopend. Dit is een unieke samenwerking tussen de Bibliotheken Mar en Fean en Maeykehiem. De boekencollectie wordt verzorgd door de Bibliotheek, maar de dagelijkse leiding is in handen van onze cliënten en medewerkers.
Hier vind je meer informatie over Maeykes Bibliotheek.

Inducent

Bij Inducent wordt er vooral met de handen gewerkt. Op verzoek van klanten worden er verschillende producten gemaakt, voornamelijk van hout. Een vogelhuisje of een kapstok, daar draaien de cliënten van Inducent hun hand niet voor om.
Hier vind je meer informatie over Inducent.

Servicegroep
De Servicegroep bestaat uit een aantal cliënten die de facilitaire dienst van Maeykehiem ondersteunen. Koffie rondbrengen, was sorteren in de linnenkamer, helpen in de spoelkeuken en assisteren in het bedrijfsrestaurant zijn enkele taken van deze harde werkers.

Bolder
Bij de Bolder zijn de cliënten op het buitenleven georiënteerd. Zij verzorgen de dieren op onze boerderij. Ook het netjes houden van het terrein en het bos rondom Maeykehiem behoren tot de werkzaamheden.

Eigen Wize
Eigen Wize bestaat uit vijf groepen. Elke groep is ingedeeld naar het niveau van de cliënten. Deze vorm van dagbesteding is vooral belevingsgericht. Denk aan het maken van muziek, wandelen, fietsen of boodschappen doen in het dorp.