Voor dagbesteding en ontspanning hoeven onze cliënten niet te reizen

Voor dagbesteding en ontspanning hoeven onze cliënten niet te reizen

Voor dagbesteding en ontspanning hoeven onze cliënten niet te reizen

Dagbesteding

Bak je graag cupcakes, vind je het fijn om dieren te verzorgen of wil je wenskaarten maken en verkopen? Dat kan bij Maeykehiem! Liever iets stoerders als productiewerk, schilderen of met hout werken? Ook dan moet je bij Maeykehiem zijn. Wij hebben voor iedereen een leuke, creatieve en zinvolle dagbesteding.

Oudere cliënten en cliënten met meervoudige beperkingen hoeven ook niet stil te zitten. Voor deze doelgroep hebben we veel activiteiten in huis gericht op beleving. Zwemmen, knutselen, puzzelen en wandelen kan allemaal op het hoofdterrein van Maeykehiem in Sint Nicolaasga. Of wat dacht je van snoezelen; ontspannen genieten door licht, kleuren, geluiden en tast? En zelfs van dagelijkse, huishoudelijke klusjes maken we een leuke en ontspannen dagbesteding.

Inducent
Inducent is onze dagbestedingslocatie op het bedrijventerrein in St. Nicolaasga. Bij Inducent wordt er vooral met de handen gewerkt. Op verzoek van klanten worden er verschillende producten gemaakt, voornamelijk van hout. Een vogelhuisje of een kapstok, daar draaien de cliënten van Inducent hun hand niet voor om.
Hier vind je meer informatie over Inducent.

Bolder
Bij de Bolder zijn de cliënten op het buitenleven georiënteerd. Zij verzorgen de dieren op onze boerderij. Ook het netjes houden van het terrein en het bos rondom Maeykehiem behoren tot de werkzaamheden.

Eigen Wize
Eigen Wize bestaat uit vijf groepen. Elke groep is ingedeeld naar het niveau van de cliënten.

Zo is er een belevingsgerichte groep: denk aan het maken van muziek, wandelen, fietsen of boodschappen doen in het dorp.

Er is een groep cliënten die de facilitaire dienst van Maeykehiem ondersteunt. Koffie rondbrengen, was sorteren in de linnenkamer, helpen in de spoelkeuken en werken in  de keuken zijn enkele taken van deze harde werkers.

Bent u op zoek naar een uniek cadeau? De cliënten van Eigen Wize maken en verkopen handgemaakte cadeaus! In overleg kunnen we eventueel ook cadeaus op bestelling maken. Vraag gerust één van de medewerkers naar de mogelijkheden. Ook voor woondecoratie kunt u bij ons terecht.

Voor drukwerk kunt u ook terecht bij Eigen Wize. Op zoek naar extra handen voor een mailing, het maken van een boekje of drukwerk? Onze cliënten draaien hier hun hand niet voor om. Opdrachten zoals kopiëren, inbinden, lamineren en mailingen kunt u laten uitvoeren door de cliënten van Eigen Wize.