Wonen bij Maeykehiem

Maeykehiem heeft drie locaties in het zuidwesten van Friesland; kamers en appartementen voor cliënten met een verstandelijke of meervoudige beperking die zo zelfstandig mogelijk willen wonen en groepswoningen waar we intensieve zorg bieden. Op al onze locaties is 24 uur per dag toezicht en begeleiding. Om cliënten te ondersteunen of, als dat nodig is, te verzorgen.

Sint Nicolaasga
Onze hoofdvestiging staat in Sint Nyk. Hier wonen 70 cliënten verdeeld over 13 groepswoningen. Alle bewoners hebben een eigen zit- en slaapkamer, in de gezamenlijke woonkamer kunnen ze tijd doorbrengen met elkaar. In de groepswoningen leven cliënten samen die door een verstandelijke of meervoudige beperking intensieve zorg nodig hebben.

Op hetzelfde terrein hebben we ook zes studio-woningen, waar cliënten zelfstandig wonen met begeleiding op afspraak. Op het terrein in Sint Nicolaasga kunnen cliënten werken, dieren verzorgen en ontspannen.

Bewegingscentrum
Cliënten hebben baat bij beweging, vooral cliënten die dat door een meervoudige handicap zelf maar moeilijk kunnen. Maeykehiem heeft een eigen zwembad en bewegingscentrum, op het hoofdterrein in Sint Nicolaasga. Onze cliënten kunnen daar sporten en zwemmen met onze begeleiders, maar ook met hun familieleden.  

Kerklaan Sint Nicolaasga
Op de Kerklaan hebben we meerdere mogelijkheden voor cliënten om zelfstandig te wonen. In een groep of alleen. Begeleiding is hier op afspraak aanwezig.

Langweer
Wie wel eens in Langweer komt, kan er niet omheen: een prachtige, grote en gloednieuwe boerderij aan de ingang van het dorp. Zo’n dertig cliënten wonen er, veelal zelfstandig. De bovenste verdieping bestaat uit vijf appartementen, elk met een eigen woon- en slaapkamer, keuken, douche en balkon.

De tweede verdieping is ingericht voor jongeren die net uit huis komen en willen leren om op eigen benen te staan. De jongeren hebben een eigen zit- en slaapkamer. Overdag gaan ze naar school, dagbesteding of werk. ‘s Avonds kunnen ze relaxen in de gezamenlijke woonkamer, de fitnessruimte of de snoezelkamer.

Op de benedenverdieping van de boerderij in Langweer zijn de kamers en gemeenschappelijke ruimtes van twee groepen van zo’n acht cliënten die behoefte hebben aan meer begeleiding.

Sneek
Aan het Spitaal in Sneek wonen circa negen cliënten samen. Ze koken en eten samen, regelen zelfstandig de boodschappen en het huishouden en houden van een gezamenlijke ‘borrel’ op vrijdagavond. Dichtbij scholen, supermarkten en sportverenigingen is De Spitaal in Sneek de ideale uitvalsbasis voor cliënten die willen leren om zelfstandig te wonen. Alle bewoners hebben een eigen zit- en slaapkamer. Beneden zijn een gezamenlijke woonkamer en keuken.