Maeykes Bibliotheek wint Social Sofa!

Maeykes Bibliotheek heeft een Social Sofa gewonnen! Vanmiddag om 16.00 uur werd de Social Sofa onthuld bij Maeykes Bibliotheek in Sint Nicolaasga. De Social Sofa is een betonnen bank, bewerkt met mozaïek door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en staat symbool voor verbinding.

Door de unieke samenwerking met bibliotheken Mar en Fean is de bibliotheekfunctie voor het dorp Sint Nicolaasga behouden gebleven. Maeykes Bibliotheek past goed bij de doelen van een Social Sofa: ontmoetingen realiseren, de leefbaarheid van een wijk verbeteren en de sociale verbondenheid tussen bewoners een impuls geven. Om die reden heeft de bibliotheek deze prijs gewonnen. Maeykes Bibliotheek is de provinciale winnaar van een landelijke wedstrijd onder alle bibliotheken in Nederland.

De onthulling van de Social Sofa was een feestelijke gebeurtenis. Vanmiddag om 16.00 uur werden alle prijswinnende projecten door het hele land op hetzelfde moment onthuld. Maeykes Bibliotheek is namelijk niet de enige organisatie die een sofa heeft gewonnen. In elke provincie werd er één uitgereikt. Wethouder Janny Schouwerwou heeft de social sofa in Sint Nicolaasga onthuld.

Radio Omrop Fryslân is ook langs geweest.