Mooie NLdoet-dagen

Maeykehiem kijkt met trots terug op de afgelopen NLdoet-dagen. Vele ouders, verwanten, vrijwilligers én bewoners hebben zich op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart ingezet tijdens deze grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op de verschillende locaties van Maeykehiem in Sint Nyk, Langweer en Sneek werden de mouwen opgestroopt en in een goede sfeer prachtige resultaten bereikt. In totaal werden er elf klussen uitgevoerd, dat waren er zes meer dan in 2017. Bouwen 27 kwam nog met een spontane klus: zij zijn de konijnhokken gaan opknappen. Maeykehiem bedankt iedereen die heeft bijgedragen! Hieronder een overzicht.

Bloembakken en tuintafels opgeknapt
Met elkaar werden in Sint Nyk onder meer diverse tuinen van onze bewoners zomerklaar gemaakt. Zo hebben op Bouwen 28 de bewoners, hun familieleden en medewerkers meegeholpen aan het opknappen van het terras en de tuin. In de ochtend werd iedereen verwend met een kopje koffie en een gebakje, daarna gingen alle vrijwilligers aan de slag. Het was een zeer geslaagde dag waarbij onder andere de bloembakken en buitentafel zijn opgeknapt. Ook zijn er diverse bloemen geplant en nieuwe tuintuinaccessoires geplaatst.

Verfklus en moestuinbakken
Na een week van voorbereidingen en inkopen kon er ook op De Bolder flink worden geklust. Er waren twee grote klussen voorbereid: het verven van de opslag en het maken van vier moestuintafels. De opslag is een voormalig mobielkantoor van bouwbedrijf Friso. Dat is geschonken aan Maeykehiem en heeft nu een keurige nieuwe verflaag gekregen. De moestuinbakken werden gemaakt van steigerhout. Omdat er nog wat tijd over was, kon er zelfs nog een aantal kleine klussen worden opgepakt. Ook op De Bolder was het een geslaagde dag.

Tuinen zomerklaar
Bouwen 26 had tijdens NLdoet een grote klus: het schilderen van de gemeenschappelijke ruimtes. Met een grote hoeveelheid verf, rollers, kwasten en inzet is alles geschilderd. Ook buiten werd er veel geklust. Zo is er een border aangelegd en een bloembak gemaakt voor kruiden. Daarna was er nog tijd om met een hogedrukreiniger het terras schoon te maken. Ook Bouwen 26 is weer klaar voor de zomer. Bouwen 29 heeft ook de tuin zomerklaar gemaakt en een schaduwplek gecreëerd, zodat er met zeer zonnig weer lekker buiten kan worden gezeten.

Megaverfklus
Bouwen 21 heeft een megaverfklus gehad: de woonkamer en de hal zijn opnieuw geschilderd. De bewoners zijn tijdelijk op een andere plek vermaakt met onder meer spelletjes. Bouwen 33 heeft een grote tafel gemaakt voor het terras. Een broer van een van de bewoners heeft samen met zijn vriendenclub deze mooie tafel gerealiseerd. Ook het terras werd door hen schoongemaakt en er zijn vogelhuisjes in verschillende kleuren opgehangen. Aan de Kerklaan in Sint Nyk is de tuin zomerklaar gemaakt en opgefleurd met plantjes. Bouwen 35 had helaas niet genoeg klussers tijdens NLdoet en gaat nu de klus doen tijdens een teammiddag.

Kippenhok, moestuin en bloembakken
Op de locatie Langweer werd eveneens een geweldige NLdoet-dag beleefd. Hier staat nu een kippenhok te pronken in de tuin, de moestuin is klaar om aan te planten en de bloembakken staan er weer fleurig bij. De actie werd mede mogelijk gemaakt door Welkoop in Lemmer (materialen). In Sneek werd bij de locatie Spitaal de tuin zomerklaar gemaakt. Er zijn twee houten verrijdbare bloembakken/windschermen gemaakt. Bewoners en vrijwilligers hebben daarnaast spullen naar het grofvuil gebracht. De Poeisz in Sneek zorgde ervoor dat er een lekkere erwtensoep kon worden gemaakt en een familielid sponsorde de soepkommen. De Jumbo in Sint Nyk sponsorde voor alle klussers de cake bij de koffie. In het restaurant van Maeykehiem kon worden genoten van een lunch.

Kijk voor de foto’s in ons fotoalbum op Facebook!