Nieuw: leer- en werkplek in Balk

Een mooie samenwerking tussen It Bûterhûs en Stichting Maeykehiem leidt tot een interessante leer- en werkplaats voor mensen met een verstandelijke beperking in Balk. Vanaf 1 mei gaan zes medewerkers aan de slag onder leiding van Engelien Bouma, eigenaresse van It Bûterhûs, en een begeleider van Maeykehiem.

Vele mogelijkheden voor medewerkers en bezoekers
It Bûterhûs aan de Luts in het pittoreske Balk biedt volop mogelijkheden. Voor wie wil blijven logeren, zijn er drie mooie appartementen, toeristen kunnen langskomen bij het VVV-agentschap en er wordt lekkere koffie en thee geschonken met huisgebakken taart en andere lekkernijen. It Bûterhûs, gevestigd in een historisch pand uit 1633, is een geliefde plek bij de inwoners van Balk en de directe omgeving. De winkel wordt regelmatig bezocht, ook omdat er allerlei lokale en fair trade-producten worden verkocht.

Gasten bedienen en VVV-informatie delen
Een groot deel van de afwisselende werkzaamheden wordt vanaf 1 mei uitgevoerd door cliënten van Maeykehiem, die daarmee een interessante leer- en werkplek hebben en zo elke dag meer van hun eigen talenten ontdekken en volop in de maatschappij staan. De medewerkers van Maeykehiem gaan de bezoekers van It Bûterhûs op een gastvrije manier bedienen en voorzien van VVV-informatie. Daarbij worden ze ondersteund door een begeleider vanuit Maeykehiem en eigenaresse van It Bûterhûs Engelien Bouma. Op dit moment wordt nog gezocht naar een begeleider B die niet alleen een zorghart moet hebben, maar ook moet houden van ondernemen. Solliciteren kan nog tot 9 maart. Kijk voor meer informatie ook op www.buterhus.nl.