Open snuffelmiddag in It Bûterhûs

Leer- en werkplaats It Bûterhûs in Balk houdt vrijdag 18 mei tussen 14.00 en 17.00 uur een open snuffelmiddag. Dat houdt in dat iedereen die wil weten wat er allemaal gebeurt in It Bûterhûs, van harte welkom is. Vooral voor mensen met een indicatie vanuit de Wet op de maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz) belooft het een interessant middag te worden. Zij kunnen kennismaken met de werkzaamheden die er te doen zijn binnen de leer- en werkplaats. Mogelijk houden zij er zelfs een baan aan over.

Mogelijkheden onderzoeken
Medewerker Yolanda (50) hoopt dat er veel mensen langs zullen komen. Ze zou het leuk vinden om op deze manier meer collega’s te krijgen. Zelf heeft Yolanda een indicatie uit de Wlz. Ze woont zelfstandig bij Maeykehiem in Langweer en toen ze werd gevraagd voor de nieuwe leer- en werkplaats van Maeykehiem in Balk, was ze meteen geïnteresseerd. “Ik houd erg van contact met mensen”, vertelt ze. “En hier kom je in aanraking met heel veel bezoekers. Dat vind ik gezellig. Er komen toeristen langs, er komen mensen koffie en thee drinken, we verkopen hier cadeautjes en allerlei producten en we bakken zelf bokkenpootjestaart.” Samen met haar begeleiders onderzoekt Yolanda de komende tijd welke werkzaamheden haar beste liggen, maar eigenlijk vindt ze alles leuk.

Open snuffelmiddag
De open snuffelmiddag op vrijdag 18 mei is bedoeld om mensen te laten kennismaken met It Bûterhûs aan Van Swinderenstraat 8 in Balk. “We willen graag aan iedereen laten zien wat we doen”, vertelt eigenaresse Engelien Bouma. “En we willen laten zien welke leuke werkzaamheden mensen met een verstandelijke beperking hier kunnen doen. We hebben naast de werkzaamheden die Yolanda al noemde, ook nog drie recreatieappartementen. Die moeten worden schoongehouden en het VVV-agentschap is hier gevestigd.” De open snuffelmiddag vindt vrijdag 18 mei plaats van 14.00 tot 17.00 uur. Tijdens die middag laten medewerkers en begeleiders van It Bûterhûs de werkzaamheden zien, kunnen mogelijke toekomstige medewerkers alvast wat werkzaamheden uitproberen en er is een speeddate met de begeleiders en medewerkers van It Bûterhûs. Zij vertellen geïnteresseerden graag meer over de leer- en werkplaats.

Nieuwe collega’s
Yolanda heeft er nu al zin in. “Ik hoop dat er ik met de open snuffelmiddag nog meer collega’s krijg. Dat maakt het nog gezelliger.” Yolanda raadt werken bij It Bûterhûs zeker aan. “Voor mij voelt het alsof ik nu echt een baan heb. Samen met mijn begeleiders ga ik onderzoeken wat ik allemaal nog meer kan doen. We hebben hier ook een VVV-informatiepunt voor toeristen. Dat lijkt mij ook zo leuk. En we gaan zelfs kijken of er mogelijkheden zijn om in het weekeinde te werken. Dat lijkt mij heel fijn.”