Openingsfeest Maeykes Bibliotheek groot succes

Vandaag was het feest bij Maeykes Bibliotheek. De bibliotheek is in juli open gegaan. Na een paar weken inwerken, was het nu tijd voor een openingsfeest!

Jan Stelwagen, bestuurder van Maeykehiem en Sytske Atsma, directeur/bestuurder van Bibliotheken Mar en Fean heetten iedereen welkom. Sytske vertelt: “Maeykes Bibliotheek is een bijzondere bibliotheek, vanwege de unieke samenwerking.” Jan Stelwagen vult aan: “Het is ontzettend fijn dat Maeykehiem hiermee iets moois terug kan doen voor het dorp.”

Cliënten hebben ballonnen opgelaten en mevrouw Stuiver, oud-medewerker van de bibliotheek en mevrouw de Goede, één van de oudste bibliotheek-leden, hebben een lint doorgeknipt en daarmee was Maeykes Bibliotheek officieel geopend.

Er waren ruim 120 gasten aanwezig. Leden en medewerkers van de Bibliotheek, belangstellenden uit het dorp, cliënten en medewerkers van Maeykehiem waren aanwezig. “Zoveel mensen hebben we nog niet eerder in Maeykes Bibliotheek gehad. Cool zeg!” vertelt één van de cliënten vol trots. Er was zelfs een bekende schrijver aanwezig: Dolf Verroen! Hij heeft een prachtig sprookje over een prinses voorgedragen.

Maeykehiem en Bibliotheken Mar en Fean zijn erg blij met deze mooie samenwerking!