Vrijwilliger Janita van Enk: "Op de terugweg heb ik altijd een grote glimlach op mijn gezicht."

Vrijwilliger Janita van Enk: "Op de terugweg heb ik altijd een grote glimlach op mijn gezicht."

Vrijwilliger Janita van Enk: "Op de terugweg heb ik altijd een grote glimlach op mijn gezicht."

Word vrijwilliger

Wilt u onze cliënten in de watten leggen? En verder gaan waar de begeleiding en verzorging ophouden? Word dan vrijwilliger bij Maeykehiem. Het wordt bijzonder gewaardeerd en geeft veel voldoening.

Eindeloze mogelijkheden
Met cliënten winkelen, fietsen, wandelen, sporten, volksdansen of paardrijden; de mogelijkheden zijn eindeloos. Wilt u cliënten helpen knutselen of muziek maken tijdens de maandelijkse soosavond, heeft u altijd al eens een café willen runnen, bent u kalm & zeker achter het stuur of vindt u het leuk als een cliënt eens op bezoek komt? Dan zoeken wij u!

Wat heeft u nodig om vrijwilliger te worden?
Goede wil, een zonnig humeur en een Verklaring Omtrent Gedrag. Zo simpel is het.
Omgaan met mensen met een beperking kan best een beetje spannend zijn. Daarom kijken we samen wat het best bij u past en bieden we ondersteuning als dat nodig is. Komt u liever eerst eens vrijblijvend kijken, dan bent u van harte welkom. Wij geven onze vrijwilligers een vergoeding voor gemaakte reiskosten.

Vrijwilliger worden?
Bekijk onze brochure Vrijwilligers Maeykehiem of neem  contact op met onze vrijwilligerscoördinator Martine Zijlstra. Hieronder staan de actuele vacatures voor vrijwilligers.

Vacatures voor vrijwilligers

Samen fietsen of wandelen
Veel cliënten van Maeykehiem houden ervan om na hun werk nog even lekker naar buiten te gaan. ‘Uitwaaien’ tijdens een wandeling of fietstochtje. Daarom zoeken we wandel- en fiets vrijwilligers die één-op-één met cliënten naar buiten gaan.

De vraag ligt voornamelijk in de avond- en weekenduren. Tijden en frequentie zijn in overleg.

Gezellige vrijwilliger voor uitjes
In de weekenden als er geen dagbesteding of werk is zoeken veel cliënten wat extra gezelschap. Om bijvoorbeeld samen een boodschap te doen, in een kroegje een ‘bakkie’ te drinken, zwemmen, bij voetbal of tennis in het dorp kijken of naar de motorcross. Maar ook om het ‘gewoon’ gezellig te maken op de woongroep met een praatje, puzzeltje of voorlezen. Alles is mogelijk. Het grootste belang hechten cliënten aan het opbouwen van een band en fijn contact.

De tijden in de weekenden en de frequentie waarop u kunt overleggen we samen.

Whizzkid gezocht
We hebben verschillende cliënten die graag willen leren met een computer of Ipad om te gaan of die het gezellig vinden om computerspelletjes te spelen. Voor deze cliënten zoeken we een enthousiaste vrijwilliger die handig is met de computer en het leuk vindt om cliënten wegwijs te maken.

De vraag ligt met name in de weekend- en avonduren. Tijden en frequentie zijn in overleg.

Enthousiast geworden? Neem dan contact op met vrijwilligerscoördinator Martine Zijlstra via martine.zijlstra@maeykehiem.nl

Namens onze cliënten alvast bedankt!